Fent Ciutat
info@fentciutat.org | logo facebook logo twitter
Buscar:

CRAFT-CABANYAL. Brodat col•lectiu dels veïns i veïnes del barri com a vehícle de protesta contra l’amenaça de destrucció que suposa el desenvolupament dels plans urbanístics prevists per al barri del Cabanyal..

Barris:

Cabanyal.

Any d’inici:

2013.

Associacions implicades:

Salvem el Cabanyal Espai 214
craftCabanyal

Paraules clau:

Què és?

A partir de Portes Obertes es deriven altres propostes de projecte on els veïns passen a ser artífex de les seues pròpies intervencions. CraftCabanyal coordinat per Bia Santos es un treball col·lectiu de Craftisme que genera obres d’art participatives realitzades per artistes i tres generacions de veïns, Veïnes i amants del Cabanyal, utilitzant els valors dels treballs realitzats en general en l’esfera privada, com el brodat, el crochet, patchword, el ganxet, etc, per a reflexar el patrimoni inmaterial del barri, plasmant en les seues obres la memòria, vivències i sentiments.

Per què? Per a què?

A través d’un treball col·lectiu, utilitzem els valors dels treballs realitzats en general en l’esfera privada, que passen a ser vehicle de prostesta en relació a la problemàtica del Barri del Cabanyal a València, amenaçat per un projecte urbanístic que suposa la desaparició del 1651 habitatges, partint en dos la trama urbana del barri com abans ja hem esmentat.

Com ha estat el procés?

Hem desenvolupat més de 10 projectes en un perióde de 6 mesos amb reunions setmanals per tres generacions de veïns i veïnes del Cabanyal que van estar recuperant espais públics i en els carrers del barri. Tractem de reinvidicar la singularitat del barri, marcat per un estil esclèctic modernista i artesanal: la seua memòria, manera de viure peculiar, i per tant el patrimoni artístic i cultural de la ciutat de València Per al projecte en desenvolupament actualment “el Cabanyal punt a punt. Diferents mirades il·lustrades”, que consisteix en una obra col·lectiu a través d’una convocatòria oberta a la comunitat local, per desenvolupar entre tots una obra participativa en format de llibre en tela, tamany 50x40 cm cada pàgina, tenint com a referència el barri marinera del Cabanyal, memòries, vivències, detalls, sentiments. Hem realitzat fins al moment un total de 8 llibres.

Trucs per a l’èxit i errors a evitar

La cohesió social que hi ha al barri del Cabanyal Procurem utilitzat la xarxa i les noves tecnologies com a eines de desdoblament del projecte.

Ara què?

El projecte anual serà ampliat en una segona fase, passarà per un procés de digitalització per a ser transformat en una versió digital d’E-book i la realització de un web_doc que serà enriquit amb videos, fotos i àudios relacionats amb la gent i les seus vivències en el barri. La intensió es ampliar l’edicació dels llibres amb nous col·laboradors i posar en marxa nous projectes.

CRAFT-CABANYAL. Brodat col•lectiu dels veïns i veïnes del barri com a vehícle de protesta contra l’amenaça de destrucció que suposa el desenvolupament dels plans urbanístics prevists per al barri del Cabanyal. a les xarxes:

logo web logo facebook

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0Share on TumblrEmail this to someone
-->