Fent Ciutat
info@fentciutat.org | logo facebook logo twitter
Buscar:

CABANYAL PORTES OBERTES. Exposició d’intervencions artístiques als habitatges particulars. Contribueix a la visibilització i presa de consciència del patrimoni arquitectònic dels poblats marítims.. Salvem el Cabanyal

Barris:

Cabanyal.

Any d’inici:

1998.

Associacions implicades:

Plataforma Salvem el Cabanyal
Salvem El Cabanyal

Paraules clau:

Què és?

Cabanyal Portes Obertes s’inicia en 1998 és un projecte d’intervencions artístiques compromès amb la situació del barri del Cabanyal. Aquesta esdeveniment té la pecularietart que la major part de les obres dels artistes s’exposen en les cases particulars dels veïns que les deixen en prèstec per a l’ocasió. Creant una implicació de l’art amb la vida que ultrapassa els circuits tradicionals de difusió artística, els límits del museu i de les galeries comercials. Refermant la implicació de l’art amb la societat del seu temps, de l’art actual integrant obres en espais quotidians privats.

Per què? Per a què?

Mobilitzar al món de la cultura enfront d’un atemptat contra el patrimoni cultural del nostre poble Donar a conèixer al màxim número de persones la natura d’aquest problema Utilitzar els mitjans de comunicació per a la seua difusió Generar un lloc d’acció permanent on les propostes artístiques s’inserten en la pròpia societat en què vivim.

Com ha estat el procés?

Plantejar una convocatòria oberta per a què els artistes que volgueren participar pogueren manifestar-se sobre aquest temps o mostrar la seua solidaritat amb els veïns del barri. Convocar als veïns del barri per a què exposen en les seues cases els treballs dels artistes i el públic puga visitar-les Que els visitants de l’exposició coneguen el barri, als seus habitants i les seues formes de vida i aprecien els valors que van merèixer que fóra declarat bé d’interés cultural. Pel que fa al finançament busquem la participació de tots els participants, veïns i artistes, els darrers exposant el seu treball i buscant el finançament per a la seua producció. Els veïns deixant en prèstec les seues cases, venent samarretes, cartells, loteria, que permeta un mínim de diners per pagar les despeses que surgeixen en l’organització del mateix i tot el món posant el temps que siga necessari per a que l’esdeveniment poguera realitzar-se amb el major èxit possible.

Trucs per a l’èxit i errors a evitar

La valoració dels habitants del mateix barri del què tenen, en vore l’interés que desperta en els visitants de fora trobar aquest petit però no menys important orgull de ser o pertanyer a un lloc La qualitat dels treballs exposats i especialment la dedicació d’aquells artistes que van realitzar un treballa expressament que tractava sobre la problemàtica del barri així com la presa de consciència de tots els participants del problema que estava sobre la taula L’enorme capacitat d’organització d’un grup de veïns que no están habituats a organitzar un esdeveniment d’aquest tipus La relació que es va establir entre veïns i artistes a partir del diàleg de les propostes artístiques en un lloc concret, amb una societat de cares pròpies, res a veure amb l’anominat de galeries i museus Una forma lúdica d’entendre la protesta ciutadana, divertida en ocasions i dramàtica en altres però en qualsevol cas viva.

Ara què?

Des d’aleshores ençà i fins avui, hem realitzat ininterrumpudament any rere any Cabanyal Portes Obertes amb edicions on s’han donat cita des de l’art contemporani a monogràfics d’artistes com Josep Renau i el fotògraf Agustí Centelles. Tot això gràcies als artistes participants, als veïns i als ciutadans de València i de fora d’ella que ens han visitat, han participat en tots els actes que hem programat, s’han solidaritzat amb nosaltres i amb la seua presència ens ajuden a continua amb aquest projecte.

CABANYAL PORTES OBERTES. Exposició d’intervencions artístiques als habitatges particulars. Contribueix a la visibilització i presa de consciència del patrimoni arquitectònic dels poblats marítims. a les xarxes:

logo web logo facebook

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0Share on TumblrEmail this to someone
-->