Fent Ciutat
info@fentciutat.org | logo facebook logo twitter
Buscar:

III JORNADES FENT CIUTAT. Iniciatives ciutadanes: construcción conjunta de ciutat i acció ciutadana.

Publicado el 12/08/2015.

Us presentem les “III Jornades Fent Ciutat” on debatrem sobre la capacitat que tenen les iniciatives veïnals per a la construcció conjunta de ciutat i acció ciutadana.

El dijous 21 d’octubre, de la mà de Diego Àlvarez (Grup Càlam), aprofundirem sobre el concepte d’apoderament i sobre la capacitat que tenen les iniciatives ciutadanes per a fomentar-lo entre la població. Amb eixa intenció, realitzarem un taller de construcció conjunta d’un sistema d’avaluació del índex d’apoderament a través de tres components:

  • La presa de consciència, és a dir, si la ciutadania coneix el poder que té i la realitat de l’entorn que l’envolta.
  • El desenvolupament de competències, que es correspon amb l’adquisició i el desenvolupament de capacitats que permeten la participació activa.
  • Un entorn favorable, que garanteixca condicions i articule mecanismes de participació, així com l’establiment de processos de rendició de comptes.

El segon dijous 29 d’octubre, coneixerem diferents exemples de plataformes web que contribueixen a la difusió d’iniciatives ciutadanes, compartint coneixement adquirit i afavorint la seua repetició en altres entorns similars. Es presenten els següents casos:

  • Plataforma Fent Ciutat [www.fentciutat.org] / Wikixarxa [www.wikixarxa.org]
  • Los Madriles: Atles d’Iniciatives Veïnals [www.losmadriles.org] / Civics [www.viveroiniciativasciudadanas.net/civics/iniciativas]

151015_Cartel.indd

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0Share on TumblrEmail this to someone
  • https://wordpress.org/ Sr WordPress

    Hola, esto es un comentario.
    Para borrar un comentario simplemente accede y revisa los comentarios de la entrada. Ahí tendrás la opción de editarlo o borrarlo.